Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->


Κυρίες και κύριοι,

Επισήμως ανακηρύσσω την έναρξη του επόμενου VS που θα φιλοξενήσει το blog μας που από ότι φαίνεται θα εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο. Ποια είναι η καλύτερη Instagram Client εφαρμογή του Windows Store?

Ας δούμε τους καλεσμένους μας όμως: Από την μία πλευρά του ρινγκ είναι η εφαρμογή που έβγαλε το mothership- το Ιnstagram Βeta, application βγαλμένο από το ίδιο το Ιnstagram που θα προσπαθήσει απόψε να μας αποδείξει ότι αξίζει τα σκήπτρα. Από την άλλη πλευρά του ρινγκ έχουμε μια 3rd-party εφαρμογή αλλά που φαίνεται να περιμένει αυτήν την μονομαχία εδώ και μήνες: το 6tag.

Ας ξεκινήσουν λοιπόν οι εχθροπραξίες!

1. Ας αναλύσουμε το σύστημα ανεβάσματος ή capture φωτογραφιών:

Από την μία βλέπουμε το Instagram Beta να μας επιτρέπει να ανεβάσουμε υλικό από το κινητό μας ή να απαθανατίσουμε την στιγμή που θέλουμε με την κάμερα μας. Μέχρι εδώ όλα καλά. Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα θεματάκια μας, ειδικά ως προς το user-friendliness: Το "crop and scale" που σου επιτρέπει να κάνεις μετά είναι αρκετά άχαρο. Έπειτα μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε 18 διαφορετικά φίλτρα, 2 βασικές επιλογές για blurring και μια επιλογή για contrast ενώ το κουμπί για frame φαίνεται να μην λειτουργεί και θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω τουλάχιστον φτωχικό. Το κομμάτι της κοινοποίησης δεν εμφανίζει προβλήματα.



Το 6tag απεναντίας πέρα από τα προβλεπόμενα μας παρέχει αρκετά καλούδια που τα χρειαζόμαστε και μας αρέσουν. Αφενός μας επιτρέπει να capturάρουμε δικό μας βίντεο μερικών δευτερολέπτων και να το ανεβάσουμε. Αφετέρου περιλαμβάνει 5 παραπάνω φίλτρα από την βασική εφαρμογή (Slumber, Cream, Ludwig, Aden και Perpetua) καθώς επίσης μας επιτρέπει να καθορίσουμε εμείς την βαρύτητα του φίλτρου. Ταυτόχρονα, μας παρέχει επιλογή για blur σε όποια σημεία της εικόνας εμείς επιθυμούμε. Και το frame button λειτουργεί.

Και τα δύο δεν επιτρέπουν να ανεβάσουμε δικά μας βιντεάκια αλλά ο δημιουργός εκμυστηρεύτηκε στο Τwitter του πώς σκοπεύει να ενσωμάτωση το συγκεκριμένο feature στην έκδοση 5.0.0 του 6tag (που θα είναι και universal για Pc, Tablet και Smartphone).

Νικητής του 1ου γύρου το 6tag με μεγάλη διαφορά.

2. Ιnterface:

Εδώ δεν έχουμε να πούμε κάτι το εξωπραγματικό ή μη αναμενόμενο: Τα interfaces των δυο εφαρμογών μοιάζουν πολύ: 4 καρτέλες που μπορείς να εναλλαχθείς ανάμεσα τους με swypes, double tap για να κάνεις like, εύκολη περιήγηση στις εικόνες των φίλων σου. Αφενός, το 6tag σου παρέχει μεγαλύτερα κουμπιά στο πάνω μέρος της οθόνης  αλλά και  μεγαλύτερη ευκολία επιλογές όπως: Your Likes ή Switch Accounts, αφετέρου βρίσκω το Instagram Beta να μας διευκολύνει να επεξεργαστούμε πανεύκολα το προφίλ μας και γενικά η καρτέλα με τις προσωπικές φωτογραφίες μας είναι πιο οργανωμένη και όμορφη. Από την άλλη το 6tag μας παρέχει όμορφες επιλογές για να παραμετροποιήσουμε σε κάποιο βαθμό το interface, να κλείσουμε το auto-play videos και το double-tap to like.


Δύσκολα βγάζουμε άκρη ποιος είναι ο νικητής αυτού του γύρου. Συνεχίζουμε και βλέπουμε. Επικαλούμαι ισοπαλία.

3.Features και προβλήματα:

Το Instagram Beta αφενός έχει τα θεματάκια του: κρασάρει και τρώει χαζά κολλήματα (το επιβεβαιώνουν και 100δες χρήστες στα reviews στο store) και αφετέρου δεν μας προσφέρει κάποιο feature που να να μας δίνει το κάτι παραπάνω. Επίσης, δεν υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα στα ονόματα push notifications. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ BETA!!!

Από την άλλη το 6tag μας έχει δώσει 2-3 πραγματάκια που μας αρέσουν (όπως  το video capture, το παραμετροποιημένο blurring ή το geotag στις ανεβασμένες εικόνες μας) και με τα τελευταία του updates όχι μονο έχει εξαλείψει τα bugs του αλλά έχει κοινοποιήσει στο store έκδοση συμβατότητας για τα μικρά smartphones της Lumia οικογένειας όπως το 435 ή το 530.

Νικήτης 3ου γύρου το 6tag και πάλι.

4.Παρελθόν, παρόν και μέλλον

Όταν είχε πρωτοβγεί το Instagram Beta για τα smartphones μας πολλοί από εμάς πανηγυρίζαμε γιατί επιτέλους είχαμε έναν client για το δημοφιλές κοινωνικό μέσο δικτύωσης. Το τελευταίο update του ήταν 22/3/2014 και μετά από αυτό σιγήν ιχθύος. Αίσχος!

Το 6tag ξεκίνησε από τα χαμηλά και έφτασε πολύ ψηλά. Μια γεμάτη εφαρμογή που έχει σχεδόν ότι θέλουμε από έναν Instagram Client. Παίρνει συνέχεια updates, φτιάχνεις bugs, προσθέτει καινούργιες γλώσσες και γενικά βελτιώνεται (Μόνο τις τελευταίες 10 μέρες έχει πάρει 4 updates). Μας teasάρει άσχημα και ο δημιουργός της εφαρμογής λέγοντας μας για τα features που θα έρθουν με τις επόμενες εκδόσεις που έχει στα σκαριά.


3 γύρους κουτσά στραβά απέφευγε τα χτυπήματα το Instagram Beta, στον 4ο γύρο όμως το 6tag το στρίμωξε στα σκοινιά και κέρδισε με ένα μεγαλοπρεπέστατο knock-out!

Ετυμηγορία Παραθυρόφιλων: Ολοφάνερος νικητής το 6tag. Μία εφαρμογή με παρελθόν αλλά και με λαμπρό μέλλον η οποία μας προσφέρει πολλά και υπόσχεται ακόμα περισσότερα. Αναμένουμε την συνεχεια. Εάν χρησιμοποιείται ακόμα το Instagram Beta ίσως θα έπρεπε να ξανασκεφτείτε αυτήν σας την επιλογή.



http://www.windowsphone.com/el-gr/store/app/6tag/7d795cdf-fb1b-4bdf-8f5e-76eb19f7079e
http://www.windowsphone.com/el-gr/store/app/instagram-beta/3222a126-7f20-4273-ab4a-161120b21aea





Πατήστε πάνω στις διπλανές εικόνες για να κατεβάσετε την εφαρμογή που θέλετε ή χρησιμοποιήστε το αντίστοιχο QR Code.


Kοινοποιήστε τις ιδέες σας για αναμετρήσεις ανάμεσα σε εφαρμογές που εσείς θέλετε στην σελίδα μας στο Facebook.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Design by Παραθυρόφιλοι © 2015