Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->






Πολύ χαμός έγινε με την δημοσίευση της συγκεκριμένης εφαρμογής. #Tileart, λοιπόν, κύριοι! Άλλο ένα απίστευτα αιχμηρό βέλος στην φαρέτρα της εξατομίκευσης της homescreen μας που απλόχερα μας παρέχει η Microsoft. Δεν θα μπορούσαμε, εμείς σαν Παραθυρόφιλοι, παρά να δημιουργήσουμε έναν ΕΛΛΗΝΙΚΟ οδηγό για όλους εσάς, που είτε δεν ξέρατε την ύπαρξη της συγκεκριμένης εφαρμογής, είτε δεν έχετε τον χρόνο για να ασχοληθείτε και να ψαχτείτε από μόνοι σας έτσι ώστε να έχετε ένα αξιόλογο αποτέλεσμα.
Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με το τι θα χρειαστούμε:
1)Προφανώς ένα Windows Phone
2)Προφανώς την εφαρμογή #Tileart
3)Όρεξη και μεράκι να ασχοληθούμε 1-2 ώρες πάνω στο όλο εγχείρημα
4)Προτείνω την χρήση επίσης του προγράμματος Transparency Tiles (εδώ βρε download!!!) ή κάποια άλλη εφαρμογή τέτοιου τύπου για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα διαφανή πλακίδια στην homescreen μας.

Και για πιο ολοκληρωμένα αποτελέσματα χρειαζόμαστε υπολογιστή με ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας (στο παρόν how-to χρησιμοποιείται το Paint.net το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.

 A΄ MEΡΟΣ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πρώτα από όλα, χρειαζόμαστε να βρούμε το θέμα που θα έχουν οι εικόνες που θα χρησιμοποιήσουμε: αυτοκίνητα, κάποια συγκεκριμένη ταινία ή η αγαπημένη μας ομάδα μπορούν πολύ εύκολα να αποτελέσουν το κεντρικό θέμα της homescreen μας. Φροντίζουμε να μαζέψουμε αρκετό υλικό, τουλάχιστον 6-7 εικόνες και όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ανάλυσης για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Εγώ διαλλέγω σαν θέμα το Star Wars VII που θα βγει το 2015-2016. Ευελπιστώ το αποτέλεσμα να σας πείσει να ασχοληθείτε και εσείς με τα δικά σας αγαπήμενα θέματα.
Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούμε την εφαρμογή Τransparency tiles και κάνουμε όσα περισσότερα tiles μπορούμε διαφανή έτσι ώστε να έχουμε το effect του Parallex (της εικόνας που βάζουμε πίσω από τα πλακίδια μας αντί ενός απλού χρώματος, ντε!) να έχει την μέγιστη δυνατή ομορφιά και εφαρμογή!
Τέλος, από το υλικό που έχουμε διαλέγουμε μια όσο το δυνατόν πιο μονόχρωμη εικόνα για να χρησιμοποιηθεί σαν background (που να κυριαρχεί ή το άσπρο ή το γκρι ή το μαύρο κατά την προσωπική μου κρίση) και φροντίζουμε οι υπόλοιπες 1-2 εικόνες που θα χρησιμοποιηθούν μέσω της #tileart εφαρμογής να είναι αντίθετου χρωματικού συνδιασμού έτσι ώστε να ξεχωρίζουν.
Το αποτέλεσμα είναι το εξής:


 Β΄ MEΡΟΣ: ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε εικόνες τύπου .jpeg είτε .png. Οι τελευταίες μας βοηθούν να έχουμε ένα πανέμορφο αποτέλεσμα μίξης ανάμεσα στο background και στα πλακίδια του #tileart όπως φαίνεται στην πρώτη εικόνα του τελικού αποτελέσματος που σας παρουσίασα πιο πάνω.

Για τις εικόνες .jpeg είναι εύκολη η διαδικασία:

1. Απλά διαλέγουμε εάν θέλουμε 2 ή 3 στήλες πλακιδίων και ρίχνουμε την εικόνα μας στην εφαρμογή. Την μεγενθύνουμε την σμικρύνουμε ή την περιστρέφουμε και αρχίζουμε να διαλλέγουμε τι θα κάνουμε με τα πλακίδια.
2. Δημιουργούμε ένα ενδιαφέρον pattern πλακιδίων. Η εφαρμογή φροντίζει αυτό το κομμάτι να είναι σούπερ φιλικό στον χρήστη.
3. Πατάμε το κουμπάκι για να αρχίσουμε να pin-άρουμε ένα-ένα τα πλακίδια μέχρι να έχουμε τοποθετήσει όλα τα πλακίδια στην homescreen μας.
4. Φροντίζουμε να pin-άρουμε τα πλακίδια σειρά-σειρά ή στήλη-στήλη για να μην μπερδευτούμε.
5.Αναπροσαρμόζουμε τα πλακίδια στην αρχική μας οθόνη έτσι ώστε το καλλιτέχνημα μας να είναι στο επίκεντρο.
Το αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά σε αυτό:

Για τις εικόνες .png υπάρχουν 2-3 πραγματάκια που πρέπει να κοιτάξουμε:

Εάν η εικόνα που έχουμε ξέρουμε ότι σίγουρα έχει διαφανές background, ακολουθούμε τα ανωτέρω βήματα χωρίς να αλλάξουμε κάτι, διαφορετικά ακολοθούμε τον εξής οδηγό:

1ο βήμα: Ανοίγουμε την εικόνα μας στο paint.net και αρχίζουμε να σβήνουμε με την γόμα χοντρικά το περίγραμμα με πλάτος βούρτσας 50-60 μονάδες και σκληρότητα 100%.
2ο βήμα: Με πιο προσεκτικές κινήσεις τώρα σβήνουμε όλο το περίγραμμα πέρα από 3-4 χιλιοστά γύρω από τον χαρακτήρα που θέλουμε. Φροντίζουμε να μην σβήσουμε κομμάτια που θέλουμε!
 
3ο βήμα: Μεγαλώνουμε την βούτσα-σβήστρα μας στο 300-350 και κατεβάζουμε την σκληρότητα σε 1% και δημιουργούμε την αίσθηση σβησίματος σε σημεία που δύσκολα θα μπορούσαμε να σβήσουμε λεπτομέριες όπως πχ στο κάτω μέρος της παρούσας εικόνας (το αποτέλεσμα φαίνεται στο 3ο βήμα κάτω κάτω)
Έπειτα, μειώνουμε το πλάτος βούρτσας μας στο 8-10 και ξαναγυρνάμε την σκληρότητα στο 100% . Ζoom-άρουμε και αρχίζουμε να σβήνουμε λεπτομέρειες έτσι ώστε να δημιουργήσουμε το τελικό αποτέλεσμα και να μην υπάρχει ανεπιθύμητο περίγραμμα γύρω από τον φιγούρα μας.
 
Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ικανοποιητικό! Αποθηκεύουμε την εικόνα μας με την κατάληξη .png και την βάζουμε στο κινητό μας. Είμαστε έτοιμοι για να ασχοληθούμε με το κομμάτι του #tileart.

Τελικά ακολουθούμε τα βήματα που ακολουθήσαμε στις εικόνες τύπου .jpeg. Όπως βλέπετε, το κομμάτι γύρω από τον σατανικό Sith που θα πρωταγωνιστήσει στο επόμενο Star Wars, έχει γκρίζο χρώμα για να μας υποδείξει ότι είναι κενό!
Το αποτέλεσμα στην homescreen μας είναι εκπληκτικό και δένει πολύ όμορφα με το background που διάλλεξα. Δοκιμάστε την συγκεκριμένη εφαρμογή και μόνοι σας και θα πειστείτε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας καλλιτεχνήματα και να κάνετε την homescreen να την ζηλεύουν όλοι οι φίλοι σας. Μην ξεχνάτε την δυνατότητα να μπλέξουμε τα δύο είδη εικόνας και να δημιουργήσουμε την αποκάτω homescreen και ακόμα πιο περίπλοκα σχέδια και patterns.
Ανυπομονούμε να δούμε τα δικά σας αποτελέσματα με την χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής. Καλό ψάξιμο παίδες. Σχόλια και αποτελέσματα στην σελίδα μας στο Facebook.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Design by Παραθυρόφιλοι © 2015