Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->



Παραθυρόφιλοι και παραθυροφιλενάδες μας,

Το σημερινό άρθρο έχεις ως στόχο την ανάδειξη της καλύτερης εφαρμογής client για το Υοutube. Η αναμέτρηση χρησιμοποιεί υποκειμένικα (με βάση της εμπειρία μας) και αντικειμενικά κριτήρια (αξιολογήσεις υπόλοιπων χρηστών και δημόσια γνώμη). Οι εφαρμογές που ανταγωνίζονται για τα σκήπτρα είναι το myTube!, το tubecast και το Metrotube, κορυφαίες εφαρμογές σύμφωνα με τα downloads που έχουν στο Windows Store αλλά και τα reviews που διαθέτουν.

Η αναμέτρηση θα γίνει ως εξής: οι εφαρμογές θα διαγωνιστούν με βάση την βαθμολογία που παίρνουν με βάση τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα που έχουν στις εξής κατηγορίες:
  1. Interface (Βαθμολόγια 0-10)
  2. Δυνατότητες-ευκολίες του video player  (Βαθμολογία 0-10)
  3. Διαθέσιμες αναλύσεις (Βαθμολογία 0-5)
  4. Homescreen tile (Βαθμολογία 0-5)
  5. Προσωπικά features (Bαθμολογία 0-5)
  6. Μειονεκτήματα-προβλήματα (Βαθμολογία 0-5)
  7. Αποθήκευση βίντεο για offline προβολές (Βαθμολογία 0-5)
  8. Κοινή γνώμη (Βαθμολογία = Rating στο Windows Store)

Ας πιάσουμε δουλειά, λοιπόν: 

1.Ιnterface

myTube!: 9,5/10
Το πλέον φιλικό interface που από προσωπικής άποψης υπάρχει σε εφαρμογή Υoutube Client αυτήν την στιγμή. Βασισμένη στην λογική του Μodern UI. Μια δοκιμή θα σας πείσει καθώς μέσα σε 2-3 swipes δεξια-αριστερά έχεις μια μοναδική εμπειρία menu Υοutube εφαρμογής.

Τubecast: 6/10
Ένα interface που δεν ταιριάζει σε Windows Phone. Επηρεασμένο από μια πιο androidειδή λογική. Σε καμία περίπτωση δεν κρίνεται ακατάλληλο ή μη φιλικό απλά δεν είναι αρκετά κοντά στην λογική που πρέπει να έχει μια WP εφαρμογή.

Μetrotube: 9/10
Η νο.1 σε ratings εφαρμογή Youtube client διαθέτει ένα πανέμορφο και πολύ sleek interface. Δεν βρίσκω κάποιο ψεγάδι απλά φαντάζει στα μάτια μας πιο φτωχικό από το αντίστοιχο της myTube!. 


2.Δυνατότητες-Ευκολίες Video Player

myTube!: 9,5/10
Ένας video player σχεδόν ερωτεύσιμος, με τρομερό σχεδιασμό και με δυνατότητα της προβολής ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη της αναπαραγωγής βίντεο και σχολίων ή description ακόμα και σε landscape (oριζόντια προβολή). Πανέξυπνο σύστημα μετάβασης στα διαφορετικά σημεία του βίντεο που επιθυμείς.

Τubecast: 6/10
Ένας video player που παρέχει οριακά τα βασικά και ίσως και κάτι παραπάνω. Ίσως μια καλύτερη λύση από το να προβάλεις ένα βίντεο απλά στον browser του κινητού σου. Εύχρηστος μεν, απλοϊκός μέχρι αηδίας δε.

Μetrotube: 8/10
Μια βελτιωμένη έκδοση του video player του Tubecast. Σου παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη λύση με πιο όμορφο και λειτουργικό σχεδιασμό αλλά πρακτικά υπολείπεται του myTube!.


3.Διαθέσιμες αναλύσεις

myTube!: 4,5/5
Περιλαμβάνει μία τεράστια ποικιλία αναλύσεων για να διαλλέξεις καθώς και την επιλογή για προβολή σε 60fps όπου υπάρχει η δυνατότητα.

Τubecast: 5/5
Περιλαμβάνει την ίδια ποικιλία αναλύσεων με την παραπάνω εφαρμογή καθώς και την δυνατότητα για προβολή με 60 καρέ/δευτ. Δικαιωματικά βαθμολογείται παραπάνω από την ανωτέρω καθώς είναι η πρώτη εφαρμογή που διέθετε τόσο καιρό τόσο μεγάλη ποικιλία και 60fps.

Μetrotube: 3/5
Mε δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 3 αναλύσεις μονο δεν μπορεί να βαθμολογηθεί με μεγαλύτερη βαθμολογία. Απλώς τα προβλεπόμενα.


4.Live tile

myTube!: 2/5
Mε το τελευταιο update δεν υπάρχει επιλογή για live tile παρά μόνο για... dead tile. 2 στα 5 κρίνεται μια λογική βαθμολογία.

Τubecast: 5/5
Live tile με συνεχείς ανανεώσεις και σε όλα τα δυνατά μεγέθη. Άριστα!

Μetrotube: 5/5
Επίσης, δυνατότητα live tile με συνεχείς ανανεώσεις. Άριστα ΕΠΙΣΗΣ!


5.Features

myTube!: 4/5
Background video playing, δυνατότητα αναπαραγωγής μόνο του ήχου, τα απαραίτητα κουμπιά κάτω από την αναπαραγωγή καθώς και μικροβελτιώσεις και συνεχείς updates και προσωπικά μηνύματα από τους developers με τις αλλαγές σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Πολύ εύχρηστο είναι και το landscape browsing στο κεντρικό μενού και όχι μόνο.

Τubecast: 4,5/5
 Αποκλειστικό feature του για αρκετές μέρες θεωρούνταν η 60 fps αναπαραγωγή αλλά πλέον έσπασε το μονοπώλιο. Επίσης διαθέτει την δυνατότητα για ζευγάρωμα με smartTV. Τέλος, διαθέτει τις επιλογές για background video playing και music only αναπαραγωγή. Απολύτως ελεύθερη χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής με δυνατότητα donation για όποιον θέλει.

Μetrotube: 3,5/5
Διαθέτει τις επιλογές για background video playing και music only αναπαραγωγή. Επίσης, μια από τις free εφαρμογές για Youtube Client με μικρό ποσό donation για να ξεκλειδωθεί η εφαρμογή. (0,99$).


6.Μειονεκτήματα και μικροπροβλήματα

myTube!: 2,5/5
Αρκετά προβληματική η τωρινή έκδοση της εφαρμογής με αρκετά bugs και προβλήματα που δεν μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα. Επίσης, παρ' όλο που είναι δωρεάν η trial έκδοση, υπάρχουν περιορισμοί  για τη χρονική διάρκεια προβολής βίντεο. Το 0,99€ για αγορά της Pro έκδοσης, κρίνεται αποδεκτό. Με την βάση συνεπώς θα το βαθμολογήσουμε. (αναμένεται να λυθούν με τα επόμενα updates.)

Τubecast: 4/5
Το ελάχιστο donation ειναι 1,99€ για εφαρμογή που φαίνεται κορεσμένη σχεδιαστικά και λειτουργικά.

Μetrotube: 5/5
Κανένα πρόβλημα. Λειτουργεί ρολόι.

7.Αποθήκευση βίντεο για offline προβολές

myTube!: 4,5/5
Δυνατότητα αποθήκευσης σε 3 διαφορετικές αναλύσεις καθώς και δυνατότητα download μόνο του ήχου. Εύκολη διαχείριση των κατεβασμένων videos.

Τubecast: 5/5
Δυνατότητα αποθήκευσης σε 3 διαφορετικές αναλύσεις καθώς και δυνατότητα download σε 2 διαφορετικές ποιότητες ήχου. Εύκολη διαχείριση των κατεβασμένων videos.

Μetrotube: 2,5/5
Αποθήκευση μονο σε 3 διαφορετικές αναλύσεις αλλά όχι δυνατότητα για κατέβασμα μόνο του ήχου. Επίσης, δεν υποστηρίζεται το background downloading καθώς freezάρει το κατέβασμα άμα περιηγήσε σε κάποια άλλη εφαρμογή.


8.Ratings

myTube!: 4,4/5 αστέρια

Τubecast: 4,2/5 αστέρια

Μetrotube: 4,4/5

Συμπερασματικά:


Mε βάση το παρόν σύστημα βαθμολογίας:

  • το myTube! λαμβάνει 40,9 πόντους (Κατέβασε το απο εδώ)
  • το TubeCast λαμβάνει 39,7 πόντους (Κατέβασε το απο εδώ)
  • το Metrotube λαμβάνει 39,4 πόντους (Κατέβασε το απο εδώ)

Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε  η απόκλιση ανάμεσα στις εφαρμογές δεν είναι τόσο μεγάλη αλλά υπάρχει και συνεπώς μπορούμε να θεωρήσουμε οριακά νικητή το myTube!, ειδικά εάν σκεφτούμε πώς βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο όπου διορθώνει υπάρχοντα λάθη και δεν έχει ενσωματώσει ακόμα live tile, αναμενόμενα σε επόμενες εκδόσεις.


Η επιλογή είναι ξεκάθαρα δικιά σας.

                       

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το mytube είναι το μοναδικό που αποθηκεύει τα βίντεο στην σχετική εφαρμογή της συσκευής ώστε να τα βλέπεις χωρίς να ανοίγεις την εφαρμογή. Κορυφαία κίνηση;)

Άτριχος είπε...

Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με αυτό. Αναμένουμε κάποιο update,για μικρά bug fixes

Δημοσίευση σχολίου

Design by Παραθυρόφιλοι © 2015